Ford Enthusiast Unofficial Resource

Go Back   Ford Forum - Enthusiast Forums for Ford Owners > Past Ford Models > Ford Bronco
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search



Welcome to Ford Forum!
Welcome to Ford Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-26-2011, 09:57 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: las vegas
Posts: 3
Default 88 bronco II dies when it's hot out

first off hi all. first post here.
second......HELP! i am about at my wits end with my 88 bronco II 2.9, 2x4, auto, cal emissions.
whats going on is it starts and runs great untill the temp outside hits 95 or more. then it runs fine for about 20-30 min, then sputters and dies. it wont stars back up again untill it has sat for about two hours.
so far i have replaced the high pressure fuel pump, (not the in tank pump)tfi module, distributor pick up, map sensor, fuel pump and ecc relays, and by-passed the inertia switch. when it acts up i have spark at the coil and plugs, 12v to the injectors as well as paulse, power to the pumps, all the right signals into and out of the pump and ecc relays. if i shoot carb cleaner into the intake it will fire for a few seconds as it should but wont stay running. the only thing i cant check on the roadside is fuel pressure, but i do get fuel and a bit of air out of the fuel test port.
any advice would be great!
thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 08-27-2011, 01:31 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5,391
Default

Usually fuel pressure is set high enough to prevent vapor lock.
Suspect in tank fuel pump . Hi press pump can't pump fuel that it isn't getting.
Need to confirm fuel pressure .
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2011, 11:07 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: las vegas
Posts: 3
Default

got it!!!

so after all this it was the 1" hose that connects the low psi pump to the sender. i dropped the tank and found the hose was split in two. $1.75 later and she is all better.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2011, 07:14 AM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5,391
Default

Good job!
Reply With Quote
Old 09-03-2011, 07:14 AM
 
 
 
Reply

Tags
20, 88, bronco, dies, ford, fuel, great, ii, ll, mins, pressure, runs, sputters, stop, warm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising
Our Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 07:11 PM.

© Internet Brands, Inc.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.