Ford Enthusiast Unofficial Resource

Go Back   Ford Forum - Enthusiast Forums for Ford Owners > Ford Trucks, Ford Vans & Ford SUV's > Ford F-250 & Ford F-350
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Ford Forum!
Welcome to Ford Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-21-2008, 05:40 AM
 
Join Date: May 2008
Location:
Posts: 2
Default trailer runnin lights

My trailer running lights do not work (turn signal and brake lights do work) when trailer is connected to my2005 f350 6L. If I hook the trailer to my 2006 F 150 (same factory tow package) everything does work including the running lights. I suspect a fuse or relay but the Owners guide does not call out trailer tow running lights in either the under dash or underhood panels. What am I missing, any help??

Thanks
__________________
luvfishin 2005 F 350 Lariat 6L C/C 4X4
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2008, 09:50 AM
Hayapower's Avatar
Super Moderator
2005 Ford F-250
My Garage
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,153
Default RE: trailer runnin lights

Park lamp relay fuse (trailer tow) is in the CJB.. Its position is F2.38 and is a 20amp fuse.. On the 'bottom row' of fuses in the central box (below the relays), going from L to R if you count all fuses (box type and mini) all the way over it would the 9th position.. If you count 'only' through the lower row of mini fuses it's in the position 5...
__________________
05 F250 C/C FX4 6.0
1969 Firebird Trans Am
2003 Hayabusa GSXR1300
Reply With Quote
  #3  
Old 05-26-2008, 07:41 AM
 
Join Date: May 2008
Location:
Posts: 2
Default RE: trailer runnin lights

Thanks Haya 38 was the problem
__________________
luvfishin 2005 F 350 Lariat 6L C/C 4X4
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2009, 09:19 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location:
Posts: 8
Default Fixed #38 and Still no Runnin Lights???

OK
Im really at a loss here
I did fix # 38 Fuse and it was Blown... But Hooked up trailer plug and Still no runners???
so tried the other truck and Runners worked Fine! Gerrrrrrr....
Thanks for the patience Please Help...keep me from loosing my mind.

fordmanbme

05 F-250 SD Crew Cab 6.0L Just Rolled Over 50K (still New in Diesel years)
00 Fleetwood Prowler
Reply With Quote
  #5  
Old 07-29-2011, 11:49 AM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Default

Hey guys, newbie to the forum!

I have a 2002 F350, and I am experiencing some similiar trailer parking light issues as the mentioned by some of the other threads.

I have trailer parking lights working on only one side of the trailer. Both left and right turn signals work on the trailer, and so do brake lights on both sides.

I can change the tralier plug wires around and get power down for the parking lights on either side but no power to both sides.

The plug tester shows all is good from the truck trailer plug.

Also recently blew # 38 fuse and replaced, before noticing parking lights not working on the one side.

Any suggestions on what could be causing power loss on the one side of the trailer parking lights?

Thanks so much! :-)
Reply With Quote
  #6  
Old 07-29-2011, 03:24 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 9
Default

It has to be problem in trailer wireing past the point where where the splits to go left and right' The fact that the fuse was blowen indicates that probably have a intermiten t short to ground in the trailer running light wire [usualy brown if the wireing is factory inst.] Tgere is only one circuit in the truck harness for all tail and marker lites on the trailer
Reply With Quote
  #7  
Old 10-14-2012, 10:33 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default additional fuses

Quote:
Originally Posted by fordmanbme View Post
OK
Im really at a loss here
I did fix # 38 Fuse and it was Blown... But Hooked up trailer plug and Still no runners???
so tried the other truck and Runners worked Fine! Gerrrrrrr....
Thanks for the patience Please Help...keep me from loosing my mind.

fordmanbme

05 F-250 SD Crew Cab 6.0L Just Rolled Over 50K (still New in Diesel years)
00 Fleetwood Prowler
i know this is an old thread and u have probably already fixed ur problems, but incase anyone else is having these same issues like i was....like u, i was not getting any power to my 7 pin plug for the turn/brake lights, the trailer brakes, reverse and running light were working as well as the constant power to charge the trailer battery and my ground checked solid...i had replaced the plug before and was trying to narrow out problems so i just cut off the entire old plug so i was back to bare wires, but still no brake/turn signal power (yellow, green and brown w/ grn stripe i believe it was)....i checked fuse #38 under the dash and it was ok. while researching this prob i found on another forum to check fuse #9 under the hood...i checked this fuse, it was blown and i replaced it, and wha-la..$.50 later...everthing is good again.
hope this helps any future ppl looking for help...
Reply With Quote
  #8  
Old 10-14-2012, 01:49 PM
Hayapower's Avatar
Super Moderator
2005 Ford F-250
My Garage
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,153
Default

Welcome to the site..

The prior posts were for trailer running lamps #9 controls the trailer tow relays for turns/stop. All good info tho... Glad you got'er fixed...
__________________
05 F250 C/C FX4 6.0
1969 Firebird Trans Am
2003 Hayabusa GSXR1300
Reply With Quote
  #9  
Old 10-15-2012, 10:53 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default

The prior posts were for trailer running lamps #9 controls the trailer tow relays for turns/stop. All good info tho... Glad you got'er fixed...[/QUOTE]

haha, so you are right....well just in case anyone else mis reads the post like i did....there is the fix...lol
Reply With Quote
Old 10-15-2012, 10:53 AM
 
 
 
Reply

Tags
2006, 2008, f150, f250, ford, fuse, fuses, light, lights, location, package, parking, running, tow, trailer, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising
Our Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.

© Internet Brands, Inc.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.