Ford Enthusiast Unofficial Resource

Go Back   Ford Forum - Enthusiast Forums for Ford Owners > Ford Trucks, Ford Vans & Ford SUV's > Ford Freestar
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Ford Forum!
Welcome to Ford Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-30-2011, 08:35 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Default Code P0193

Have 04 Freestar SEL 4.2. Getting P0193 (fuel rail pressure sensor circuit high input). Sometimes can drive several days and no code. Then engine light comes on and same P0193 code. Have replaced fuel filter. Can you tell me if this is just the sensor that needs replacing or the fuel pressure regulator? Where is the sensor located and how do you check the pressure. Also, have noticed a vacuum leak sound. How do you check to find the vacuum leak -- could this be the problem with the sensor reading? Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2012, 07:57 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 12
Default

getting the same code, anyone ever figure this out?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-10-2012, 06:48 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Default

code means fuel rail pressure sensor circuit high. Could be bad wiring to sensor or you need a new fuel rail pressure temperature sensor. We had to replace the sensor. Cost $200 plus labor - takes less than an hour to replace. Located (as you face vehicle) on passenger side near firewall. It's a small unit. Hope this helps.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-11-2012, 05:52 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 12
Default

well i took it to the dealer since i had a bunch of money on my owner rewards account. turns out they found water in the wiring harness (i took out the pcm previously and found no signs of water intrusion). they dried it out, sealed it all up and sent us on our way. wife said its good so far and its pouring down rain today.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-12-2012, 06:58 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 12
Default

guess i spoke too soon. i dont notice it hesitating or bucking, but the darn check engine light is back on with the same code set.
Reply With Quote
Old 01-12-2012, 06:58 PM
 
 
 
Reply

Tags
code, engine, error, ford, freestar, fuel, high, input, located, location, number, p0193, pressure, rail, sensor

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising
Our Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.

© Internet Brands, Inc.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.