Expedition 2005 Car Parking Sensors / I have Maxidias708 live data but... - Ford Forum - Enthusiast Forums for Ford Owners

Go Back  Ford Forum - Enthusiast Forums for Ford Owners > Ford Trucks, Ford Vans & Ford SUV's > Ford Expedition
Reload this Page >

Expedition 2005 Car Parking Sensors / I have Maxidias708 live data but...

Ford Expedition The Expedition provides the feel of a full size truck with the seating of a large SUV.

Expedition 2005 Car Parking Sensors / I have Maxidias708 live data but...

Reply

 
 
 
  #1  
Old 03-09-2016, 05:08 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Exclamation Expedition 2005 Car Parking Sensors / I have Maxidias708 live data but...

- Hello, I am having an issue with Car Parking Sensors and this happen when flat tire brake my fourth sensor from the right, not sensor it self, but rather just the retainer / plastic holder of the sensor (See the picture), and I ordered new one from Ford but the one that came had 45 degree plastic lines and the one that my bumper support is retainer with the 70 degree plastic line, so I could not install it, and they told me that all the others are the same, so I somehow managed to fix the broken one, and placed it and managed somehow to install on it the same sensor, but when ever I put my gear on R cannot hear nothing... So it still does not work....

- So I refer to the Repair Manual, and still not such great infos, and I done the measurements / real data readings using the MaxiDias708 and you can see the data on the pictures, so WHAT IS WRONG WITH IT, ARE DATA SHOWS ANYTHING, i appreciate your help, thanks in advanced!




So what to do so I have my parking sensor work once more like it should
 

Last edited by no_name; 03-10-2016 at 07:54 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2016, 07:53 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default

Nothing

I am adding this also so it could be clear:
- There are no codes stored at all... I scan it for any error codes but nothing, it is all clear...
- And when in reverse, Expedition 2005 does not have indicator or button so it could illuminate, but I can see on front display message like: Reverse sensors >ON OFF, and it shows ON, I change that to OF and then ON but same thing,
- And I can confirm that I can hear sound of speaker used by car parking sensors once I am in live data mode for parking sensors on MaxiDias, so speaker is OK, but still nothing, it does not work....

Any help would be OK
 
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2016, 01:19 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default

 
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Stamlin
General Tech
3
12-14-2015 01:31 PM
34mpg
Ford Escape
1
01-11-2013 03:28 PM
SpeedChannel
Off Topic
1
10-06-2011 05:42 PM
Bingaman
General Tech
2
02-22-2009 10:39 AM
jross
Ford Escort
0
12-07-2005 11:11 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Expedition 2005 Car Parking Sensors / I have Maxidias708 live data but...


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.