66 F100 running issue - Ford Forum - Enthusiast Forums for Ford Owners


Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-23-2018, 09:49 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 2
Default 66 F100 running issue

History of truck...It's a 1966 F100 with an early 70's 302 4bbl with a small block C6. Was not running when I got it, hadn't been driven in years. I Rebuilt the Holley 650, replaced the distributor with new,points one and new cap, rotor and plugs, replaced oil pump, replaced fuel pump and all rubber fuel lines, added in-line filter and cleaned fuel tank and all metal lines. Started up great and ran fine for the first couple of days. All of the sudden it began to act like it was starving for fuel after it the engine got warm. It would sputter for a short period and then die. It would start right back up so I don't think it's a vapor lock issue. Some times it only takes @ 5 minutes for this to happen, sometimes it can be driven for 15 - 20 minutes before it happens. The strangest part is, if driving it acts as though it's starving for fuel and sputtering and then all of the sudden it's running fine again. after it happens the first time it keeps coming and going. Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2018, 06:02 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 8,161
Default

I don't know if this is the problem, but the needle and seat that the float controlled was not always made to withstand unleaded fuel and would swell and give the symptoms of an erratic float level or low float level because it shut off too soon.
Worth looking into, what do you think?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-23-2018, 06:21 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 2
Default

Thank you for the input, it certainly seems like a fuel issue but never considered this. I'll check it out. Thanks again.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
97 escort wagon intermittent starting/running issue bassdude65 Ford Escort 0 03-10-2014 01:50 PM
99 f-150 running issue Kmed16 Ford F-150 0 03-02-2012 09:03 PM
URGENT Help needed '04 Ranger edge running issue. Samdiver74 Ford Ranger 4 05-16-2011 05:50 AM
7.3L Running Issue sbcadillac Ford F-250 & Ford F-350 4 03-25-2008 01:12 PM
99' 4.0 quits while running, if it stays running... 96F350Panel Ford Explorer 5 11-27-2007 02:59 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 02:43 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.